Körömgomba, sérült körömágy

Tisztelt Bőrgyógyász Asszony/Úr! Sajnos évek óta alig van lábkörmöm, szerintem gombás is legalább 5-6 köröm. Rendszeres reszeléssel, fertőtlenítéssel és számtalan különböző krémmel próbáltam kezelni. A probléma másik része, hogy több lábujjamon tulajdonképpen nincs is köröm, mintha nem is nőne, csak valami puha hártya. Ennek szerintem a gombás fertőzés mellett a gyerekkorom óta meglévő kényszeres körömpiszkálás az oka - ez olykor egészen addig fajult, hogy a teljes körmöket letéptem. Nagyon szégyellem ezt az egészet. Olvastam a lézeres kezelésről: Ön szerint ezzel a kezeléssel van remény új körmöket növeszteni? Köszönettel B

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza körömprobléma témában

A lézeres kezeléssel nem lehet körmöt növeszteni, inkább szedjen körömre ható vitaminkészítményeket, és kerülje a mechanikai traumákat.

Kérdés: 2012. augusztus 20., 14:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 10:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése