piros foltok

Tisztelt doktor Úr/Hölgy! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy kb másfél éve std szakrendelésen mycoplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amire doxycyclin kezelést írtak fel. A tünetek: piros foltok jelentek meg a makkomon időnként. A kezelés után az eredmények negatívak voltak, azt mondták próbáljam ki, hogy nem használok mosakodáshoz tusfürdőt, továbbá olyan tusfürdőt, testápolót javasoltak, melyben nincsenek szín és illatanyagok, allergén anyagok. Nos azóta eltelt másfél év, egy ideig jó volt, majd mostanában ismét előjöttek a piros foltok a makkomon és a fitymán belül is, időnként kevesebb, máskor több, viszont ha sok a piros folt, akkor viszkető érzésem van. Próbáltam olyan tusfürdőt, amiben nincsenek színezék és illatanyagok és nem nagyon javult tőle, illetve, azt is próbáltam, hogy az érintett területet nem mostam tusfürdővel. Az a kérdésem, hogy mi okozhatja ezt az állandó kipirosodást, illetve a régi fertőzés fent állhat-e? Egyébként régebben semmilyen hajlamom nem volt allergiás reakcióra a hímvesszőmön. Nem tudom mi okozhatja ezt. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

A Mycoplasma nem okoz gyulladást a makkon, hanem csak húgycső gyulladást.

A piros pöttyök gombás elváltozásra utalnak. Ilyenkor a partnert is le kell tenyészteni, mert nőknél gyakori a hüvelyben a sarjadzógombák felszaporodása.

Egyszerre kellene Önöket kezelni, párhuzamosan.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. július 23., 18:30; Megválaszolva: 2012. július 25., 07:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése