• Piros folt a száj szélén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A panaszom a következő: kb. fél éve kijött a szám oldalánál piros folt, mind a két oldalon. Olyan mintha herpesz lenne, viszont nem dudorodik ki, a bőr alatt van. kozmetikus azt mondta hogy herpesz, valamit megettem. arctisztitás nem segitett eltüntetni. 3 külömböző gyogyszertárbol 3 külömböző herpeszkenőcsöt kaptam, mert mindenhol azt mondták hogy herpesz. egyik sem hatott. elég zavaro, és már nem tudok vele mit csinálni. Csináltam egy fotót, de sajnos szinte semmi nem látszik belőle. de arra jo hogy behatárolja hogy hol is van. Előlre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a herpesz, szájzug témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a kép alapján nehéz diagnózist felállítani,de abban biztos vagyok hogy nem herpesről van szó, ezért nem használnak a krémek. A herpes hólyagokkal jelentkezik, fájdalommal és 2-3 hétig tart, majd a keletkező seb begyógyul. Az elmondottak alapján valószínűleg periorális dermatitise van, amit a különböző kozmetikumok okoznak amit ezen a területen használ.Bőrgyógyászati vizsgálatot javaslok, addig pedig ne használjon semmilyen kozmetikumot, szappant, lemosót csak gyógyszertárban recept nélkül kapható Cremor aquosus semleges hidratáló krémet, cserélje le fogkrémét fluormentes fogkrémre.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 27., 20:53; Megválaszolva: 2011. november 29., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés