Sjörgen szindróma és gyermekvállalás

Kedves Doktor Úr / Doktornö! Szeretnék pár kérdest feltenni Önnek, m sajnos ahova tartozom kórházba semmit nem segitettek.Nálam 2011-ben kezdödtek a panaszok höemelkedéssel, állandó fáradsággal, orvostól orvosig jártam, semmit nem találtak es 2 évig nem is mentem vissza az immunológiára, majd 2013. Dec.-ben mentem ujabb vizsgalatra ahol kiderült hogy Sjörgen szindrómám van. 2011-ben az SSB 2, 59 poz. Volt, es most már 354, 59 ez az értek.a doktornö annyit mondott csak hogy ez egy jóindulatu autoimmun betegesêg. Ami valóban, hisz utána olvastam az interneten, de sajnos sok minden rosszat is hozhat magával. Azt szeretnem kérdezni Öntöl hogy mi az amire figyeljek oda? Hasznalok szemcseppet Dacrolux-ot.ill. Vidisic gélt. Most vettem egy masikat Ophylosa cseppet, ezeken az áll, hogy felbontás után csak 4 hetig szabad használni. ez valóban igy van?...es naponta hányszor kell cseppenteni? A szememen amugy erzem a tüneteket évek óta, csak nem gondoltam h ez egy betegség.száraz, viszket reggelente, volt hogy fajt mintha valami belement volna, vörös.Szeretném még azt is megkérdezni, fogamzásgátlót szabad szedni? én már évek óta miligest-et szedem, m nalam ez vált be, mivel magasabb hormontartalma van, szedtem már alacsonyabbat is, de az nem volt jó, ill. Hüvelygyürüt is, de attol meg mindig bajom volt, felboritott mindent. És talán az utolsó egyben legfontosabb kérdésem lenne, hogy szeretnék pár év múlva kisbabát, ennek a betegségnek sok kockázata lehet? Olvastam hogy kisbabánal szivritmuszavarokat is okozhat, ill. Ö nála is öröklödhet ez az immunbetegség? Természetesen is lehet szülni? Mivel ez a betegseg hüvelyszárazsággal is jár ezért kérdezem. Nekem nyálam van még, ott nem érzek nagy változást, az orrom száraz, idönként jobb, vettem rá orrolajat.Vettem még Bioténe fogkrémet azt hiszem, m mindenhol mast irnak, azzal most fogat kell mosni? V csak bekenni, és ki kell köpni? Elöre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Szép napot! Gina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyermektervezés témában

Kedves Gina! Nőgyógyászként a speciális gyógyszereit érintő kérdésekre érdemlegesen válaszolni nem tudok. Fogamzásgátlót szedhet betegsége mellett. Ami javasolható / ebben az immunológussal kell konzultálni /, hogy egyéb autoimmun betegségek szűrése szükséges -e. Nőgyógyászati szempontból - akinél egy vagy több autoimmun betegség fennáll- ott nagyobb valószínűséggel a petefészek is károsodhat. A petefészek működését - ha szükséges - vérvétellel ellenőrizhetjük. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. május 16., 10:14; Megválaszolva: 2014. május 18., 19:48
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...
Laborlelet
Sjörgen szindróma
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott...