• Alvesco mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2018.01.02 naptól, allergiás asztma okán, napi egy alkalommal 2 puff. mennyiségben alkalmazom az Alvesco 160mg szteroidos inhalációs gyógyszert. Jól bevált eddig, a hajnali fulladásom elmúlt, teljesen panaszmentes vagyok. A hörgőtágítót az Alvesco alkalmazása óta nem is kellett használnom.Néha kis köhögés és más semmi. Az orrdugulás ellen pedig az Allergodil sprayt használom. Működik ez is. Azonban, a napokban gombócérzésem van a torkomban, mintha kissé be lenne dagadva. Gyulladás vagy ödéma lehet? Vírusos, bakteriális fertőzés? Ez lehet a betegtájékoztató szerint az Alvesco mellékhatása is. De két hét után? Miért nem már az első napokban? Használat után a szájüregemet és a garatomat alaposan öblítem mindig. Le kell állni ezzel a gyógyszerrel, s mást kell a szakorvosnak felírnia? Vagy esetleg erre a mellékhatásra is van valami "gyógyszer"? Elég a kalciumos pezsgőtabletta is? Köszönöm válaszát!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Kedves Kérdező! Gyógyszer mellékhatás jelentkezhet az alkalmazás során bármikor. A tünetek, amiket észlelt, más okból is előfordulhatnak. ( baktérium, vírusfertőzés, egyéb allergia) Antihisztamin tablettával enyhíthet panaszain. Azt javaslom, kis időre hagyja el az Alvescot, ha elmúlnak a tünetek beszélje meg orvosával, egy gyógyszerváltás lehetősségét. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. január 20., 17:57; Megválaszolva: 2018. január 29., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés