• Allergiás asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva 10mg gyógyszert használom.ezekkel a gyógyszerekkel tünetmentes vagyok, néhja kicsit fulladok, de többnyire stresszes helyzetben, vagy fizikai hatás miatt van. Legutóbbi légzésfunkció eredményem: FVC:3, 78 (80%), FEV 1:2, 84 (72%), FEV1/FVC:93%, PEF:67% MEF25-75:54% sATO2:99% nyaranta bronchowaxom gyógyszert szedek a téli időszakra. Sajnos az idei szezonban többször is beteg voltam, vagyok. állandóan megfázok. ezt jeleztem a tüdőgondozóba, de annyi volt rá a válasz, hogy összefügg az asztmával, és mivel alul kezelt, alul gyógyszerelt vagyok nem tud mit csinálni, és adta a papírt a kezembe. Kérdésem lenne, hogy kortokolszteroid nélkül is lehet kezelni az asztmát? Illetve mit tudnék még tenni az ellen hogy ne fázzak meg olyan sokszor. állandóan beteg vagyok. Hiába mondtam az orvosomnak, hogy több más orvos mondta javasolta a szterod abbahagyását a romló értékeim miatt, mivel a szteroidra nagyon érzékeny vagyok, de ezt az orvosom nem fogadja el, nem érti meg, neki csak a kortikolsteroid a gyógyszer. válaszit előre is ksözönöm! Tisztelettel: Ferenc

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a aszthma kezelése témában

        Kedves Ferenc! A felnőtt tüdőgyógyászatban valóban az inhalatív szteroid az aszthma bázis terápiája. Montelukasttal, főleg a gyerekkori aszthmát kezelik, de néhány éve a felnőtteknél is alkalmazuk, bár elsősorban kiegészítő kezelésként a szteroidok mellé. Egyrészt érdemes lenne egyéb, új generációs szteroidokat kipróbálni, amelyek csak a tüdőben válnak aktív molekulává, másrészt az idei gyakori betegségnek, nem feltétlenül az aszthma az oka. Lehet, hogy most fáradtabb, stresszesebb, ezért az immunrendszere kevésbé védi meg a fertőzésektől. D vitamint, több pihenést javaslok, és azt, hogy a Broncho-vaxom szedését tegye át az őszi-téli időszakra. ( 3 hónapon át, havi 10 napig napi 1 caps, majd 2 nap szünet november-december-január hónapokban) Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. január 14., 17:58; Megválaszolva: 2017. január 15., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...