Asztma, tejallergia

Tisztelt doktornő! Azzal a céllal fordulok Önhöz hogy kisfiamnal tavasszal asztmát diagnosztizáltak. Folyamatosan fulladt, nehezített legzese volt, rohamos köhögés, préselt, stb. Ket hétig kezeltek eredménytelenül, csak a metil injekció segített.vegul kimondtak az asztmat es Kapott montelukast és flixotidet, rendbebozta 2 nap alatt. Ezzel egyidejűleg (metil után? ) nutritiv és inhalativ panelt es ig antitestekre vert vettek. Az inhalativ Aranyhorcsogre 4-es eredmény lett. Nutritiv tejre 1es tojásfehérjére 2es eredmény. Pulmonologian mondták meg az eredményt, tej es tojasmentes dietara fogta a dr nő es kerte hogy vigyem gasztrora. Amig eljott a gasztros időpont napja (1, 5ho) dietazott, semmi baja nem volt. Ott azt mondtak semmi baja, ehet mindent. Par napra ra mar felső légúti tünetei lettek, bronchitises lett folyamatosan, fulladt. 3hetre rá kórház, mert már nem tudtam itthon kordában tartani a rohamokat. Ott a gyerekorvos rögtön dietara fogta es visszaküldött gasztrora. Gyulladásos folyamatok nem voltak nála, röntgen nem mutatott mast mint kötegeződest, állítólag az asztma miatt. Gasztron nem kaptam diagnózist, semmit csak egy kontroll vérvételt. 2het diéta után es par nappal az utolsó metil injekció után vettek le a vert, ami totális negatív Mindenre. a korábban 4es hörcsögre is. Kórházi tejterhelést kertek. Ott már az első este köhögött es mely lelegzetvetelnel sipolt. Másnap is jobban, főleg éjszaka. De az orvos szerint ez semmi, kevés, mert nem fulladt be.ra sem irtak a papirjara. Negatív eredményel eltavra engedtek, folytassam otthol, 2het alatt vissza a teljes etrendre. A köhögés egyre rosszabb lett, a terheles utan 4 nappal totál befulladva vittem vissza a kórházba. Azt mondták semmi köze a tejhez mert tüdőgyulladása van. Nem lazas, taknyos, nem fájt neki a mellkasa, semmi. 3 metil inj-t kapott, kombinált antibiotikum kezelest, inhalációs gyógyszert, ma hazaengedtek. A dietak alatt szinte minden hibára vagy hasmenésel (ez ritkán) vagy kisebb - nagyobb köhögéssel reagált, már fogalmam sincs mit csináljak, gondoljak... Nem tudom hogy tej allergiás vagy sem.. A tojásfehérjére viszketessel reagál, visszaadtak neki azt is elvileg, de nem merem adni. Tömény tejet, joghurtot nem hajlandó enni a gyerek, max péksütik es egy ket rudi, tejszelet amit kapott a diéta után, azt sem sokat, egyszerre max felet. Ön szerint szükséges elvinni egy masik orvoshoz a gyereket, vagy tényleg semmi köze a tejhez es csak veletlen virusfertozesek sorozata ami kínozza es rohamot okoz? Köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza gyerekkori allergia témában

Kedves Kérdező!

Az aszthma miatt mindenképpen azt javaslom, hogy a montelukast és flixotide terápát mindenképpen folytassák. Ha úgy tapasztalja, hogy kisfiánál a tej, tojás fogyasztása komoly tüneteket okoz, célszerű átmenetileg diétát tartani. A gyerekkori étel allergiák egy része a későbbi életkorban megszűnik, így nem biztos, hogy hosszú ideig kell tartani a diétát. Azt javaslom, hogy keressen egy gyermek allergológus szakrendelést, ahol rendszeresen kontrollálják kisfia állapotát, minden kérdést meg tud beszélni a kezelőorvossal, és megelőzhető lenne a kórházi kezelés.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 28., 21:14; Megválaszolva: 2015. augusztus 29., 12:09
Kérdések és válaszok: Asztma
Asztma és koronavírus oltás
Tisztelt Doktornő! 4 éve a tüdőgyógyász szakorvos Asthma-t állapított meg. Az értékeim: FVC 102%, FEV1 92%, FEV1/FVC 78 és FMF 65% voltak. Akkor...
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...