Asztmásan műkörmösként dolgozni

Kedves Doktornő! Gyerekkoromtól fogva asztmás allergiám van, jelenleg is gyógyszeres kezelést kapok az asztmámra, ezáltal az allergiás tüneteim is nagy mértékben enyhültek. Szeretnék elvégezni egy manikűr, műköröm és pedikűr tanfolyamot elvégezni és a későbbiekben ebben a szakmában dolgozni.De tartok tőle, hogy a fennálló betegségem kizáró ok lehet. Esetleg megfelelő védőeszközökkel, mint maszk, elszívó, megoldható a káros hatások kivédése? Pályaválás előtt állok és kissé elkeseredtem, amikor tudatosult bennem, hogy a betegségem kizárhatja ennek a szakmának a gyakorlását. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza pályaválasztás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben aszthmája, gyógyszeres kezelés mellett tünetmentes, a megfelelő védőeszközök használata mellett dolgozhat a választott szakmában, de valójában akkor fog biztosat tudni, ha rendszeresen dolgozik ezen a területen.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. február 26., 12:50; Megválaszolva: 2015. február 27., 20:00
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám