• Allergia-epeféreg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!3 éves kb. 16 kg-os kislányom testén kiütések jelentek meg. Először 2 hónapja, amikor bárányhimlőnek diagnosztizálták(az orvos sem volt teljesen meggyőzödve felőle).3-4 hét leforgása alatt lassan gyógyult, csak a hasán volt, inkább a máj oldalán.Eleinte vörös pontok rózsaszinű udvarral, amelyek kemény göbökké alakultak. Összesen kb 15-20 apró pöttye volt.Láza nem volt, csak vizes orrfolyása, ami lassan magától gyógyult.Megjegyezném, hogy 2 héttel a kiütések kialakulása elött kezdte el a napközit, ami a étkezési szokásait, valamint a lelki világát is felkavarta.Ahogy kezdtek gyógyúlni a kiütések, újra járt 4 napot a napközibe,amikor aztán egyik éjjel arra ébredtem, hogy hányt (aznap a napközibe tejföles tehéntúrós kukoricadara volt, ami újdonságnak számitott neki). Láza nem volt, diétáztattam, Metoclopramid cseppet, Sanzym szirupot,Hidrasec és Biotics port adtam neki. Előfordult többször is, hogy reggel ébredéskor hányingerre panaszkodott. 4 napra rá megprobálkoztunk egy cumisüveg tejjel, mert már nagyon kivánta, ami után kb.3 órával egy vizes hasmenése volt. Egyszeri alkalommal volt hasmenése, de még elég sokáig világos sárgás volt a széklete.Egyébként napi gyakorisággal van széklete, apró pici bogyókák.Előfordul hogy meg van keményedve a hasa, görcsöl, és nehezebben tud székelni. A családorvos tanácsára beadtam neki egy üveg amoxicilin szirupot,gyomorgyulladásra goldolva. Eddig nem volt semmi problémánk a tejjel, 2 éves korától adok neki 1,5%-os tehéntejet, 2 hónapja házi tehéntejet iszik reggel és este, napi kb. 500 ml-t. A hasmenése óta erőteljesebben kijöttek a kiütések, nagyobbak voltak, viszkettek nagyon,pirosabbak voltak mostmár az egész test felületén csoportosan jelentek meg, és szintén gőbösen gyógyultak, de mindegyre jöttek elő újabbak. A családorvos tanácsára székletvizsgálatot végeztünk epeféregre, ami pozitiv lett. 5 nap Zentel kezelést kaptunk az egész család,és közben gennyes mandulagyulladása is lett a leányomnak, amire Zinnat 125 mg szuszpenziot is kapott.A kiütések csak megvannak, jelennek meg újak is. Az lenne a kérdésem, hogy még mindig jöhetnek ki újabb kiütések, ha epeféreg van a dolog hátterében?Vagy más bélférgek? Vagy allergia, esetleg májgyulladás? Vagy lelki okok lennének az okozók, mert elég nehezen tudtuk otthagyni a napközibe? Az immunrendszere van legyengülve? Elöre is köszönöm válaszát. Egy aggodó édesanya.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Anyuka! Epeféreg vagy egyéb bélféreg lehetséges a kiütések, emésztési panaszok hátterében. Májgyulladás nem valószínű. Javaslom a kislány székletének tenyésztését és prazitológiai valamint protozoon irányú vizsgálatát, valamint teljes labor (vérkép, máj, vesefunkció) elvégzését. Allergia keresése csak mindezek után jön szóba, de nem tűnik valószínűnek. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 19., 21:21; Megválaszolva: 2011. április 25., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 3 éve volt egy gerincsérv műtétem és azt követően fájdalomcsillapítónak Tramadolt adtak. Ezt az elején “rendszeresen” kellett szednem kb. 3 héten keresztül,amíg nem múlt el a fájdalom. 100mg volt a kezdő...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés