Allergia elleni gyógyszer mellékhatása

Tisztelt Doktornő! Allergia ellen szedek napi szinten Lordestin tablettát és Avamys orrsprayt. Allergiás vagyok a parlagfűre, a pázsitfűfélékre és a házi poratkára. Észrevettem, amikor alkoholt iszom, akkor elkezd hevesebben dobogni a szívem, enyhe köhögés jön rám és ha sört iszom, akkor elkezd viszketni a torkom. Nem iszom rendszeresen. A napokban részt fogok venni egy főiskolai gólyatáborban, ahol elkerülhetetlen, sőt néhány esetben udvariatlanság az alkohol visszautasítása. A kérdésem az lenne, hogy esetleg lehetne-e hanyagolni pár napra a gyógyszert (kb 3-4 nap)? Esetleg más úton hogyan lehetne orvosolni a problémát? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Nagy-Tóth Tamás

Dr. Hangonyi Csilla válasza antihisztamin témában

Kedves Tamás!

Az Ön által említett panaszokat okozhatja csupán az alkoholos italok fogyasztása is. Egyrészt a bennük lévő anyagok, másrészt az alkohol okozta hisztamin felszabadulás előidézheti a tüneteket. Természetesen, ha úgy tapasztalja, hogy ezeket a tüneteket a Lordestin szedése fokozza, kihagyhatja néhány napig. Az orrspray használatát viszont továbbra is folytathatja.

Érezze jól magát a gólyatáborban, szeptembertől jó tanulást kívánok!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 25., 19:25 ;Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 21:58
Kérdések és válaszok: Allergia
Lehet?
Tisztelt Dr nő/úr! Sajnos nagyon sokat szenvedek az allergiátol.. pollen allergiás elég agresszív (csalán kiütés , köhögés , orr-fül viszketés...
Allergiás gyógyszer alacsony...
Tisztelt Hölgyem! 24 éves szenvedek parlagfűallergiában. Az elején semmilyen gyógyszer nem segített, csak az orsövény műtét után a Claritine....
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...
Normális-e a fogyásom
Tisztelt Doktornő! Augusztus végén derült ki, hogy tej-tojás intoleranciám/allergiám van. Dietetikus javaslatára teljesen mellőzöm a tej és...
Fém allergia kimutatása
Tisztelt Doktornő. Azt tapasztalom, hogy ha a szemüvegeim szára megkopik, kiütések jelennek meg az érintkezési felületeken. Úgy, mint fül...