Alma okozhat bőrkiütést?

Tisztelt Doktornő! Pár hónapja a bőrömön csalánkiütés szerű kiütések jelentek meg. Először a hátamon, majd a hasamon, utána már a kezemen is. Felkerestem a bőrgyógyászom, és elküldött vérvételre. Nézték a vizeletem is, de ez alapján nem lehet kiütésem, mert minden rendben volt, nem utalt semmi sem gyulladásra. Utána elmentem egy ételallergia vizsgálatra (szintén vérvételes volt és 40 ételre nézettem meg, nutritív allergén) . Ez alapján az almánál és az őszibaracknál volt eltérés. Almát tényleg rendszeresen fogyasztok, az a kérdésem, hogy ez okozhatta-e a kiütéseket? Amiről még tudom, hogy allergiás vagyok az a fekete üröm és a korán virágzó fák. Ezek most nem aktuálisak, ahogyan az őszibarack sem. Természetesen most már odafigyelek és nem fogyasztok almát, de mivel tényleg csúnya volt a kiütésem, nagyon szeretném megtudni az okát, hogy többé ez ne forduljon elő. Az almánál nálam 1, 07 ku/l volt a 0, 35 helyett.

Dr. Hangonyi Csilla válasza kiütések témában

Kedves Kérdező!

Sajnos előfordulhat, hogy nem derül ki, mi okozta kiütéseit. Allergián kívül, számtalan oka lehet. Azt javaslom, hogy azokat az ételeket amikre allergiás, hagyja ki az étrendjéből, és figyelje meg, elmúlnak-e kiütései. Ha panaszmentes lesz, óvatosan visszaveheti a gyanús élelmiszert az étrendjébe, és ha ismét kiütései lesznek, beigazolódik a gyanú, véglegesen el kell hagynia azt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. január 30., 19:25; Megválaszolva: 2015. január 31., 11:12
Kérdések és válaszok: Allergia
veres szeklet
Jo napot kivanok! Nagyon megvagyok ijedve..ma veres volt a szekletem nagyon; elenk voros szinu volt a ver. Megvagyok hulve es az este 2 db 400-as Reuprofent...
Foltok
Tisztelt Doktornő!   A problémám a következő lenne. Már 1 éve kimelegedés (általában ha sietek valahova) következtében kisebb hólyagok...
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?