Rühes lennék?

Kedves Doktornő! 36 éves vagyok, 2 hönapja szültem, jelenleg is szoptatok. 1-2 hete viszkető piros kiütések jöttek a mellkasomon, gondoltam melegkiütés. Aztán 1 hete a bokámon, majd combomon, karomon jöttek apró piros pöttyök, nem sok és az is szétszórtan, és borzasztóan viszketett. A "vicc" az, hogy eléggé mániás vagyok, szinte naponta domestosozok, porszívózok, hetente mosom az ágyneműt, mert állandó félelmem, hogy atkák másznak ránk. 2 átbőgött, átvirrasztott éjszaka után a neten elolvastam MINDENt, és attól tartok rühes lettem. Az 5 éves fiam és férjem és 2hós kislányom tünetmentes, és egyszerűen nem értem hol, hogyan kaphattam el, de teljesen kétségbeestem. Holnpután megyek bőrgyógyászhoz, de ma nem bírtam és vettem egy Novascabint és egyelőre magamat kezeltem. Elkezdtem a mosást, gőzölést, vasalást, de belehalok, hogy nem tudom a kislányom szoptatni. Ráadásul a fiammal és a kislányommal együtt szoktunk aludni.Ha elkapták tőlem... Annyi mindent kérdrznék, de a legjobb lenne, ha megnyigtatna, hogy ez nem rüh! Amennyiben igen: mi a teendőm) Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Kiütések témában

A rühesség okozta kiütések általában a hónaljakban, a köldökben, a csuklókon, ill. az ujjak között szoktak jelentkezni, és éjszaka viszketnek jobban. Az Ön által leírt bőrtünetek nem jellemzőek rühességre, inkább allergiás vagy irritatív eredetű lehet.

Kérdés: 2015. október 24., 18:05; Megválaszolva: 2015. november 08., 14:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Csípés és lábfájdalom
Egy hete jelent meg egy nagy vörös folt a bal lábamon a térdhajlat fölött, szinte körbe fogva a térd feletti részt úgy 20 cm átmérővel. Tegnap...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken
Belekaptam egy anyajegyben