Éjszakai tüsszögés

Tisztelt Doktor Úr! Éjszaka jelentkező problémámmal keresem Önt. Éjfél utáni ébredéskor erős viszkető érzést érzek az orromban, amit ha megdörzsölök erős, heves tüsszögések kezdődnek. Az orrom folyni kezd, annyira, hogy visszaaludni is úgy tudok, ha egy paprizsebkendővel "tamponálom" az orromat. Ébredés után pár órával elmúlik a tünet, de éjjel nagyon szenvedek tőle. A nagyon erős tüsszentéstől ilyenkor előfordul, hogy a fülemben is hasogató fájdalom kezdődik, ami a torkomig sugárzik. Mi lehet a problémám? Megtisztelő válaszát nagyon köszönöm: Tünde

Dr. Árki Ildikó válasza Tüsszögés témában

Kedves Tünde!

Gondolja végig, hogy mi a változás a tünet megjelenése előtti és mostani éjszakai körülményei között, amely esetleg allergiát válthat ki. (pl. új öblítőszer, mosószer használata az ágyneműnél, új esetleg tollal töltött ágynemű, stb) Fül-orr-gégészeti és allergológiai vizsgálatot javasolnék. (az orr "tamponálást" nem tartom jó megoldásnak)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. március 15., 07:25; Megválaszolva: 2014. március 15., 15:42
Kérdések és válaszok: Allergia
Mi lehet a bajom?
Kozmetikus vagyok. 7 éve foglalkozom szempillanhosszabbitassal, napi 10 órában, amihez ciano akrillat ragasztott használok. Miután elkezdtem vele dolgozni...
allergia
Tisztelt doktor! Páromnak több éve tartó széna náthája van.több fajta antihisztamint szedett már, de minden napossá váltak a tüsszögő rohamok...
Alkohol allergia kis mennyiségtől is
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az utóbbi jó pár hónapban rendszeresen tapasztalom, hogy már kisebb mennyiségű sör, illetve bor fogyasztása után...
Ez is hidegallergia, vagy valami...
Tisztelt Dr úr/Dr nő! Én olyan képpen vagyok érékeny a hidegre, hogyha bizonyos fok alá csökken a hőmérséklet, és beszívom az orromon a hideg...
Gyógyszerallergia