Alkohol allergia kis mennyiségtől is

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az utóbbi jó pár hónapban rendszeresen tapasztalom, hogy már kisebb mennyiségű sör, illetve bor fogyasztása után allergiás tüneteket produkálok, ami intenzív tüsszögéssel és kellemetlen orrviszketéssel, orrfolyással jár. Ez kiküszöbölhető lenne a szénanáthát kezelő készítményekkel is? Tisztában vagyok vele, hogy az alkohol nem egészséges, de még fiatal vagyok, és szeretnék időnként felhőtlenül meginni pár pohárral a barátaim társaságában. Mit tehetek a tünetek ellen? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza tüsszögés témában

Kedves Kérdező!

Igen, az allergia elleni készítményekkel megelőzhetőek az alkohol intolerancia tünetei, de a gyógyszerek egy része nem szedhető alkohollal. Ami szedhető, az az Aerius vagy Azomyr tabletta, vényköteles, háziorvos írhatja fel. A vény nélküliek nagyrészt nem szedhetők.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2013. október 30., 21:50; Megválaszolva: 2013. november 04., 08:40
Kérdések és válaszok: Allergia
Mi lehet a bajom?
Kozmetikus vagyok. 7 éve foglalkozom szempillanhosszabbitassal, napi 10 órában, amihez ciano akrillat ragasztott használok. Miután elkezdtem vele dolgozni...
allergia
Tisztelt doktor! Páromnak több éve tartó széna náthája van.több fajta antihisztamint szedett már, de minden napossá váltak a tüsszögő rohamok...
Éjszakai tüsszögés
Tisztelt Doktor Úr! Éjszaka jelentkező problémámmal keresem Önt. Éjfél utáni ébredéskor erős viszkető érzést érzek az orromban, amit ha...
Ez is hidegallergia, vagy valami...
Tisztelt Dr úr/Dr nő! Én olyan képpen vagyok érékeny a hidegre, hogyha bizonyos fok alá csökken a hőmérséklet, és beszívom az orromon a hideg...
Jód allergia