Neocate allergia?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lányom 5 hónapos korában híg vizes hasmenést produkált és nagyon fájt a hasa majd megjelentek a vércsíkok a székletben így is egy hét volt mire egyáltalán az orvosok foglalkoztak a gondolattal nem-e pregomin allergia pedig többször hányt a pregomin beadása után majd 2 napra teljesen elvettem tőle saját szakállamra és sinlacot adtam és meg is szűnt a hasmenése ezek a tények mellett a kürházban újra terhelték pregominnal majd miután újra vércsíkos lett a széklete végre neocatre váltottunk további egy hónap kellett, hogy rendeződjenek a dolgok! Most a lányom 10 hós múlt és két hete megint napi 2-4 széklete van egy normális a többi híg vércsík nincs benne. Mivel fogzott a tünet megjelenésekor a körzeti orvos gondolta amiatt van. Miután már szépen kijött a foga és a tünet továbbra is fennállt kaptunk bizmutos kanalast amit ha kap akkor csak napi1- 2-szer van széklete a székletet tenyésztésre küldték a héten várjuk az eredményt! Azt kérdezném-ha negatív a széklete-gondolhatok-e arra, hogy a neocate okozza a panaszt az orvosunk kizárja ez nem nyugtatta meg mert a pregomint is kizárta ugyanis nagyon jó súlyú volt akkor is most is a kislányom! Gasztroenterológushoz nov.20-án megyünk visszaállítaná a pregomint.Köszönettel: Anett

Svábhegyi Gyógyintézet válasza allergia témában

Kedves Anyuka!

A Neocate az egyetlen tápszer, mely SOHA nem okoz allergiát. Az allergia ugyanis fehérjék, peptidek hatásához kötött, a Neocate viszont szintetikus aminosavakból áll, peptideket, fehérjéket egyáltalán nem tartalmaz. A bélvérzésnek viszont nemcsak a megevett táplálék lehet az oka, hanem pl. egy a bélfalban megbúvó kicsi, vérzékeny ércsomó is. Ilyenkor bárhogy változtatjuk a táplálékot, a tünetek megmaradnak. Úgyhogy azt javaslom, ragaszkodjon a Neocate további adásához, egyben a gastroenterológusnál vesse fel, hogy a bélvérzésnek lehet-e a táplálék allergián kívüli (pl. az általam leírt mechanikus vérzési) oka.

Üdvözlettel: Dr. Hacsek Gábor Ph.D gyermekorvos, Svábhegyi Gyógyintézet, www.svabhegy.eu.

Kérdés: 2012. november 12., 16:04; Megválaszolva: 2012. november 15., 15:32
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Kérdések vegyszerekre, illatanyagokra...
Tisztelt Doktornő! Rengeteg élelmiszerre, vegyszerre, pollenre allergiás vagyok. Az utóbbi hónapokban egyértelműen beazonosítottuk, hogy szervezetem...
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...