• Bőrallergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő. Kb. 2-3 hónapja az arcomon nagy vörös foltok jelennek meg ha a párom hozzám bújik, vagy puszit ad. Ez akkor van, ha jobban az arcomhoz dörgölőzik és borostás. Ha frissen borotválkozik akkor is megjelenik, de nem annyira intenzíven. A foltokat égő érzés kíséri, s valamilyen zsíros krém hatására elmúlik, de szeretnék rájönni az okára illetve a gyógymódjára. Ilyenkor úgy nézek mint akit jól felpofoztak és olyan érzés mint ha a napon leégett volna a bőröm. Több mint egy éve vagyunk együtt a párommal, ezek a foltok eddig soha nem jelentkeztek. Száraz a bőröm, bár az arcomon nem. Bőrgyógyásznál már jártam, a száraz bőrre írt fel sima gyógyszertári testápolót. Az arcomra nem tudott mondani semmit sajnos. Először a hideg időt említette, hogy lehet attól érzékenyebb a bőröm, de ez már nem aktuális. Nem tudok rájönni a foltok okára, de nagyon zavaró. Kérem adjon valamilyen tanácsot! Köszönettel,

        Dr. Stehlich Gábor válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg, a leírás alapján fizikai hatásra kialakuló csalánkiütésről van szó. Erre gyógyszeres kezelés lenne szükséges, melyet szakorvos tud Önnek felírni. Tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. március 19., 15:49; Megválaszolva: 2012. március 22., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: