• Allergiagyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr/Doktornő! Az allergiatesztek, vizsgálatok, nem mutattak ki semmi erre utaló bizonyítékot, de tény hogy évek óta egész éven át tartó könnyezés, erős, egész nap tartó orrdugulás, tüsszögés, orrfolyás jellemzi a tüneteimet. A gyanú a porallergia felé terelődött, megjelentem jópárszor garatkezelésen, és gyógyszeres kezelés gyanánt egyedül az Aerius(5mg) és a Nasonex orrspray vényköteles készítmények együttes alkalmazása segít, nagyon hatékonyan. A kérdésem az lenne, hogy ezek a gyógyszerek szedhetők rendszeresen, vagy esetleg szükséges néha szünetet tartani? Mennyire jelentős az esetleges szteroid tartalmuk, mennyire befolyásolják az egészéget hosszú távon? Egyátalán, szedhető egy életen át következmények nélkül? Gyermektervezésnél szedhetőek-e következmények nélkül ugyanúgy a gyógyszerek? Lényegében, mennyire komolyak ezek a készítmények? Volt mikor nem tudtam időben felíratni és így egy hét kimaradt, szinte azonnal visszatértek arra az egy hétre ugyanolyan erősséggel a tünetek.., így gondolom hogy egész életemben szükséges majd szednem.. Fül-orr-gégész írja fel, így kb. 5000ft-ba kerül havonta a kettő, esetleg lehett rá igényelni valamilyen támogatást? Válaszát előre is Köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Gyanítom, hogy eddig ki nem mutatott penészgomba vagy poratka allergia okozhatja állandó tüneteit. Az Aerius helyett olcsóbb, de teljesen azonos készítmény az Azomyr nevű tabletta. A Nasonex helyett még nincsen olcsóbb változat. Nem okoz gondot folyamatos együttes használatuk. Terhesség alatt viszont csak a Nasonex használható, az Aerius kizárólag a 3. trimeszterben megengedett! Szteroidot csak a Nasonex tartalmaz, a szteroidok viszont terhességben nem ellenjavalltak, nincsen káros hatásuk a babára, inkább segítik a terhesség megmaradását! Ezek az allergia elleni készítmények nem tekinthetők igazán "erősnek", nem kell aggódnia emiatt! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. február 02., 09:00; Megválaszolva: 2012. február 03., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: