• Alkohol allergiát lehet gyógyítani?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges e az alkohol allergia gyógyítása?! Kis mennyiségü alkohol fogyasztása esetén is(egy pohár sör, bor, minimalis alkohol tartalmú üdítők)elvörösödik az arcom, leesik a vérnyomásom, szédülök, hányingerem van, pici piros kiütések lesznek a vállamon.Ezek a tünetek alapján gondoltam, hogy lehetséges az alkohol allergia. Májtisztító teákat, gyógyszereket és allergia tablettát szedtem, de a legközelebbi minimális alkohol fogyasztás után ugyanúgy jelentkeztek a tünetek.Szeretném megkérdezni, hogy ennek a betegségnek az az egyetlen kezelése, hogy nem szabad alkohol fogyasztani, akár egy pohár bort sem? Vannak-e valamilyen gyógyszerek, amivel ezen lehet segíteni? Hogyan lehet megakadályozni azt, h legközelebb is jelentkezzenek a tüneteim? Ebben szeretném segítségét kérni.Várom válaszát! Segítségét előre is köszönöm! Szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Mivel az Ön tünetei valójában nem allergiától, hanem alkohol intoleranciától vannak, ezért ez az állapot gyógyszeresen nem befolyásolható, csak az absztinencia segít. Az alkohol intolerancia azt jelenti, hogy az Ön szervezete nem bírja az alkoholt, az alkohol hatására hisztamin nevű aktiv anyag szabadul fel a sejtekből és ez okozza a kiütéseket, szédülést, vérnyomásesést. Ez un. "álallergia", hasonlít az allergiás reakcióhoz, de valójában nem az. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 23., 14:34; Megválaszolva: 2012. január 29., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: