Perzsa joghurtleves
Hozzávalók:
- 6 dl joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dl víz
- 4 kicsi uborka
- 1 evőkanál finomra vágott kapor
- 5 dkg lehéjazott
- fehér mandula
- 5 dkg mazsola
- 1 csapott teáskanál só.
Elkészítés:
Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sűrű, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe és egy napig hűtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hűtött levest, amit előzőleg jól felkevertünk.
Hasonló receptek
Fejtett bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes