Receptkereső

Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 40 dkg friss paraj
  • 1 liter szűrt húsleves
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg karaván sajt
  • 1 zsemle
  • vöröshagyma
  • őrölt szerecsendió
  • fehér bors

Elkészítés:

A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket hideg vízben alaposan megmossuk. A paraj leveleit kevés húslevesben puhára főzzük, ha megfőtt, a maradék levesben turmixoljuk. A margarinon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a parajturmixot és kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A megfőtt levest tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval fűszerezzük. A zsemlét kis kockákra vágjuk és szárazon megpirítjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: