Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 40 dkg friss paraj
  • 1 liter szűrt húsleves
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg karaván sajt
  • 1 zsemle
  • vöröshagyma
  • őrölt szerecsendió
  • fehér bors

Elkészítés:

A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket hideg vízben alaposan megmossuk. A paraj leveleit kevés húslevesben puhára főzzük, ha megfőtt, a maradék levesben turmixoljuk. A margarinon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a parajturmixot és kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A megfőtt levest tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval fűszerezzük. A zsemlét kis kockákra vágjuk és szárazon megpirítjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk.

Hasonló receptek

Szoljanka (6 személyre)

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sárga burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: