Sajtos parajleves pirított zsemlekockával
Hozzávalók:
- 4 személyre: 40 dkg friss paraj
- 1 liter szűrt húsleves
- 2 dkg margarin
- 1 dl tejszín
- 8 dkg karaván sajt
- 1 zsemle
- vöröshagyma
- őrölt szerecsendió
- fehér bors
- só
Elkészítés:
A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket hideg vízben alaposan megmossuk. A paraj leveleit kevés húslevesben puhára főzzük, ha megfőtt, a maradék levesben turmixoljuk. A margarinon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a parajturmixot és kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A megfőtt levest tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval fűszerezzük. A zsemlét kis kockákra vágjuk és szárazon megpirítjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk.
Hasonló receptek
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai tojásos kukoricaleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes