Receptkereső

Babos zöldségleves májgaluskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vékony szelet zeller
  • 1/3 fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt bors#A levesbetéthez: 30 dkg csirkemáj
  • 2 zsemle
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előző este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel főni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük és főzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert és főzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverőedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tűzön főzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: