Házi sajt 2.

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 1/2 kg túró
  • 6 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1l tejbe belemorzsolunk, 1/2kg túrót, és felforraljuk, majd tésztaszűrőre rakjuk, és lecsepegtetjük. A lecsepegtetett túrót összekeverjük, 6dkg margarinnal, 1db egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával, és az egészet lábasba tesszük, majd takarékon, addig sütjük, és keverjük, míg az egész össze nem áll. Én nem szoktam nagyon keményre. Utána vízzel kiöblített formába tesszük, én még szoktam alá tenni folpackot, utána lehűteni, majd hűtőbe tenni, mikor megmeredt ki lehet venni szépen a folpackkal, és abba csomagolva el is lehet rakni. Lehet ízesíteni bármivel, pl.: petrezselyem, fokhagyma, kapor, vagy akár füstölt hússal. Jó étvágyat.

Hasonló receptek

Csirkemájkoktél

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhsajtos burgonyaszuflé

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: