Sajt házilag

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ízlés szerint snidling
  • dió
  • stb. (elhagyható)

Elkészítés:

A tejbe belemorzsoljuk a túrót és felforraljuk. Ha felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük a visszamaradt túrót. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojással, sóval, szódabikarbónával. Lábasba tesszük és takarék lángon addig keverjük, amíg összeáll és elválik az edény falától. Vízzel kiöblített, tetszés szerinti formába tesszük. Ha kihűlt, hűtőben dermesztjük. Utána fogyasztható.

Hasonló receptek

Vörös káposzta almával és dióval

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta

Előétel, közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hortobágyi palacsinta

Előétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: