Hortobágyi palacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg sertéshúsból készült pörkölt (vagy esetleg paprikás csirke)
  • 2 dl tejföl
  • 6 db sós palacsinta.

Elkészítés:

Ez az étel akkor igazán praktikus, ha az előző esti vacsora maradékát szeretnénk feldobni. Készíthetjük sertés- vagy csirkepörkölt felhasználásával. Csupán annyi a dolgunk, hogy a húst nagyon apró darabkákra vágjuk, ízlés szerint kikeverjük fél-egy deci tejföllel és egy kevés pörköltszafttal, majd a masszát az előre kisütött sós palacsintákba kanalazzuk, és a tésztát feltekerjük. A maradék pörköltlevet összekeverjük 1 dl tejföllel, majd megöntözzük vele a tűzálló tálra sorjázott palacsintákat. Rövid időre forró sütőbe tesszük, de épp csak addig, hogy az egész átmelegedjen (ne engedjük a mártást megpirulni). Amennyiben a pörköltöt kifejezetten hortobágyi palacsintához készítjük, használjunk darált húst, hiszen így egyszerűben összeállítható és jobb állagú lesz az étel.

Hasonló receptek

Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Előétel, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos puffancs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Budwig-krém

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: