Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
Hozzávalók:
- 6-6 dkg búza- és hajdinaliszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem#A töltelékhez: 4 szelet sonka
- 8 dkg parmezán sajt
- 4 szelet lazac (füstölt)
- 2-2 evőkanál piros kaviár és apróra vágott kapor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat felverjük. Mély tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a vajat és a tojásokat. Állandón kevergetve apránként hozzáöntjük a tejet, majd a petrezselymet. 1 órára hűtőbe tesszük. Kiolajozott serpenyőben 4 vékony palacsintát sütünk, majd tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát rakunk, vékonyra vágott sajtdarabkákkal megszórjuk és borssal meghintjük. Újra sütünk 4 palacsintát, tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet füstölt lazacot rakunk, majd kaviárt teszünk rájuk és kaporral megszórjuk. Tálaláskor 1-1 félbehajtott sonkás és lazacos palacsintát kínálunk.
Hasonló receptek
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Bolondos gomba
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Édeshagymás lazac
Előétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes