Tárkonylikőr
Hozzávalók:
- 1 csokor friss tárkony
- 5 dl pálinka
- 1 liter víz
- 1 kg cukor
Elkészítés:
A tárkonyt megmossuk, leszárítjuk. A pálinkát ráöntjük és lefedve, sötét helyen 1 hónapig állni hagyjuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd ezt a pálinkához keverjük. Beleteszünk 1 friss tárkonyágat és lefedjük. Néhány hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és jégkásával kínáljuk.
Hasonló receptek
Mokka turmix
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Citrus-joghurtital
Ital, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Köménylikőr
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes