Tárkonylikőr
Hozzávalók:
- 1 csokor friss tárkony
- 5 dl pálinka
- 1 liter víz
- 1 kg cukor
Elkészítés:
A tárkonyt megmossuk, leszárítjuk. A pálinkát ráöntjük és lefedve, sötét helyen 1 hónapig állni hagyjuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd ezt a pálinkához keverjük. Beleteszünk 1 friss tárkonyágat és lefedjük. Néhány hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és jégkásával kínáljuk.
Hasonló receptek
Forró csoki 2.
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Bogyós frappé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes
Tea orosz módra
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes