Dinnyekoktél
Hozzávalók:
- 75 dkg görögdinnyebél
- 4 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 citrom (leve)
- 8 mentalevél
Elkészítés:
A dinnye belét villával áttörjük és néhány órára hűtőbe tesszük. A vizet és a cukrot egy kis edényben felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A dinnyét és a szirupot összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromok levét. Poharakba töltjük, dinnyeszeletkékkel és mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Téli puncs
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Almaboros puncs
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Farsangolók itala
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes