Málnaszorbet
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 dl száraz pezsgő
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük és leszűrjük. A pürét a citromlével és a porcukorral kikeverjük, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Apró gömböket teszünk egy pezsgőspohárba, ráöntjük a lehűtött pezsgőt, beletesszük a málnaszemeket és mentalevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Egzotikus koktél
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karamellás tej
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Téli puncs
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes