Málnaszorbet
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 dl száraz pezsgő
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük és leszűrjük. A pürét a citromlével és a porcukorral kikeverjük, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Apró gömböket teszünk egy pezsgőspohárba, ráöntjük a lehűtött pezsgőt, beletesszük a málnaszemeket és mentalevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Szimfónia
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárga álom
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almaboros puncs
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes