Málnaszorbet
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 dl száraz pezsgő
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük és leszűrjük. A pürét a citromlével és a porcukorral kikeverjük, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Apró gömböket teszünk egy pezsgőspohárba, ráöntjük a lehűtött pezsgőt, beletesszük a málnaszemeket és mentalevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Karamellás tej
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Banánturmix
Ital, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dinnye-málna koktél
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes