Zöldbabsaláta, kefirrel
Hozzávalók:
- 150 g zöldbab
- 1 dl kefir
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott zöldbabot körülbelül két centiméteres darabokra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A kefirben elkeverjük az ecetet, a mustárt, a cukrot és a zúzott fokhagymát. A salátaöntettel összekeverjük a zöldbabot.
Hasonló receptek
Kínai kel saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefíres-sajtos saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes