Zöldbabsaláta, kefirrel
Hozzávalók:
- 150 g zöldbab
- 1 dl kefir
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott zöldbabot körülbelül két centiméteres darabokra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A kefirben elkeverjük az ecetet, a mustárt, a cukrot és a zúzott fokhagymát. A salátaöntettel összekeverjük a zöldbabot.
Hasonló receptek
Brokkoli-karfiol saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkinis saláta gombával
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótsaláta főtt tojással
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes