Diós-fetás zöldsaláta
Hozzávalók:
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál dióolaj
- 2 evőkanál magos mustár
- 10 dkg dió
- 1 kis doboz feta sajt
- 1 csokor friss kakukkfű
- 1 zacskó fitness saláta mix.
Elkészítés:
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Aztán elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, a salátát jó alaposan összeforgatjuk az öntettel és már tálalhatunk is. Az ízes salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.
Hasonló receptek
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefíres-sajtos saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos zsenge zöldbabsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes