Diós-fetás zöldsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 10 dkg dió
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 zacskó fitness saláta mix.

Elkészítés:

A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Aztán elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, a salátát jó alaposan összeforgatjuk az öntettel és már tálalhatunk is. Az ízes salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.

Hasonló receptek

Fiatalító saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Jércesaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Tzatziki saláta candidás módra

Saláta, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: