Vörös lencse krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 kicsi paradicsomkonzerv
  • 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
  • kevés kukoricaliszt
  • 1 fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.

Hasonló receptek

Vegyes zöldségleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mandulás spenótleves

Leves, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Mazsolás borkrémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: