Vörös lencse krémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kicsi paradicsomkonzerv
- 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
- kevés kukoricaliszt
- 1 fej hagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.
Hasonló receptek
Eperleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Brokkolikrémleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyaleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes