Vegyes zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 2-3 evőkanál olaj
- 1,5 liter víz
- 2 zöldségleveskocka
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál mustár
- fél citrom leve
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra felvágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk. A fölcsíkozott répát és gombát rászórjuk, pár percig együtt pároljuk. A vizet ráöntjük, beledobunk 1 leveskockát. Készre főzzük. Megborsozzuk, sóval, ízesítjük, pár percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, egy kevés forró levest belekeverjünk, majd szita segítségével a levesbe öntjük. pár percig forraljuk, majd citromlével ízesítjük.Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos burgonya krém leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes