Pagi tál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéspörkölt
  • gluténmentes ételízesítő
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 1 kg burgonya
  • reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, rákarikázunk 1 kg burgonyát, s megsózzuk. Erre darált sertéspörkölt, majd lila hagyma kerül, amit befedünk fagyasztott zöldségkeverékkel (többféle zöldség legyen benne, pl. brokkoli, karfiol, bébirépa, cukkíni, stb.) és meghintjük gluténmentes ételízesítővel. A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Alufólia alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Hasonló receptek

Spenótos csirkemell pennével

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Savoyai csőben sült burgonya

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Árpakása gyümölccsel

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: