Pagi tál
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéspörkölt
- gluténmentes ételízesítő
- 2 nagy fej lilahagyma
- 1 kg burgonya
- reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, rákarikázunk 1 kg burgonyát, s megsózzuk. Erre darált sertéspörkölt, majd lila hagyma kerül, amit befedünk fagyasztott zöldségkeverékkel (többféle zöldség legyen benne, pl. brokkoli, karfiol, bébirépa, cukkíni, stb.) és meghintjük gluténmentes ételízesítővel. A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Alufólia alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Hasonló receptek
Tejfölös burgonyafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott zöldbab
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes