Sajtos hajdinarizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dl zöldségleves (leveskockából)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tejberizs eperrel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: