Sajtos hajdinarizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dl zöldségleves (leveskockából)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkecsorba szerb módra

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csusza spenóttal

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: