Sajtos hajdinarizottó
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl zöldségleves (leveskockából)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Burgonya csőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kagylótészta csirkehússal és gombával
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes