Sajtos hajdinarizottó
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl zöldségleves (leveskockából)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkiniropogós
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék töltött karalábéval
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes