Gombás máj sütőben sütve
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
- 1 dl húsleves
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- liszt
- babérlevél
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem. Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra. Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm. Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.
Hasonló receptek
Húsos zöldbab
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Grillezett köményes sertéstarja
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májjal töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes