Receptkereső

Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 fej friss
  • vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
  • fejenként 2-3 tojás
  • 2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:

Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk. A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.) Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.

Új keresés

Válasszon diétát: