Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 6-6 dkg búza- és hajdinaliszt
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem#A töltelékhez: 4 szelet sonka
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 4 szelet lazac (füstölt)
  • 2-2 evőkanál piros kaviár és apróra vágott kapor

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a tojásokat felverjük. Mély tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a vajat és a tojásokat. Állandón kevergetve apránként hozzáöntjük a tejet, majd a petrezselymet. 1 órára hűtőbe tesszük. Kiolajozott serpenyőben 4 vékony palacsintát sütünk, majd tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát rakunk, vékonyra vágott sajtdarabkákkal megszórjuk és borssal meghintjük. Újra sütünk 4 palacsintát, tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet füstölt lazacot rakunk, majd kaviárt teszünk rájuk és kaporral megszórjuk. Tálaláskor 1-1 félbehajtott sonkás és lazacos palacsintát kínálunk.

Hasonló receptek

Csirkemájkoktél

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrókrémes sajttekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Angolos töltött kenyértekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: