Túrókrémes sajttekercs
Hozzávalók:
- Óvári sajt: 25dkg
- juhtúró: 10dkg
- snidling: 1 csomag
- kígyóuborka: 10dkg
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag , szeletekre vágott sajtot gőz fölött nyúlósodásig melegítjük. Deszkára borítva nyújtófával késfok vastagságúra nyújtjuk. A juhtúrót az apróra vágott snidlinggel krémesre keverjük. Az uborkából vékony szeleteket vágunk, kirakjuk velük a sajtlapot, erre rákenjük az ízesített túrókrémet és szorosan feltekerjük. Fóliába rakva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel felszeleteljük és vastagabb uborkakarikákon tálaljuk.
Hasonló receptek
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Sajt házilag
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes