Túrókrémes sajttekercs
Hozzávalók:
- Óvári sajt: 25dkg
- juhtúró: 10dkg
- snidling: 1 csomag
- kígyóuborka: 10dkg
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag , szeletekre vágott sajtot gőz fölött nyúlósodásig melegítjük. Deszkára borítva nyújtófával késfok vastagságúra nyújtjuk. A juhtúrót az apróra vágott snidlinggel krémesre keverjük. Az uborkából vékony szeleteket vágunk, kirakjuk velük a sajtlapot, erre rákenjük az ízesített túrókrémet és szorosan feltekerjük. Fóliába rakva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel felszeleteljük és vastagabb uborkakarikákon tálaljuk.
Hasonló receptek
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Budwig-krém
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes