Túrókrémes sajttekercs
Hozzávalók:
- Óvári sajt: 25dkg
- juhtúró: 10dkg
- snidling: 1 csomag
- kígyóuborka: 10dkg
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag , szeletekre vágott sajtot gőz fölött nyúlósodásig melegítjük. Deszkára borítva nyújtófával késfok vastagságúra nyújtjuk. A juhtúrót az apróra vágott snidlinggel krémesre keverjük. Az uborkából vékony szeleteket vágunk, kirakjuk velük a sajtlapot, erre rákenjük az ízesített túrókrémet és szorosan feltekerjük. Fóliába rakva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel felszeleteljük és vastagabb uborkakarikákon tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Reform töltött paradicsom
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes