Receptkereső

Angolos töltött kenyértekercs

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 szelet sonka
  • 20 dkg spenót
  • 2 dkg vaj
  • 75 dkg toast kenyér
  • őrölt bors
  • só#A sajtos besamelhez: 3-3 dkg vaj és liszt
  • 5 dl tej
  • 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt
  • cayenne bors#A forma kikenéséhez
  • vaj

Elkészítés:

1. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük és 5 perc alatt sűrűre főzzük. 2. A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük és 5 percig kislángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük. 3. A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk. 4. A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk. #Variáció: A cheddart helyettesíthetjük edami sajttal, a rokfortot goudával vagy mascarponéval. Más-más ízű ételt kapunk, ha különböző sonkaféléket használunk.

Új keresés

Válasszon diétát: