Fánk
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 1/4 pohár cukor
- 1 és 1/4 pohár tej
- 2 tojássárgája
- 3 pohár coelipan liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- csipet só
Elkészítés:
Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat és benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Amikor lejár, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinlyuk méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Beletesszük a muffinformába és langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, majd 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínre égetjük.
Hasonló receptek
Borissza piskóta
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sára torta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes