Pasta carbonara

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
  • 20 dkg sajt (trappista
  • edami vagy parmezán)
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 3-4 tojás sárgája
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Hasonló receptek

Rizses-zöldséges csirke

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Görög lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: