Pasta carbonara

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
  • 20 dkg sajt (trappista
  • edami vagy parmezán)
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 3-4 tojás sárgája
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Hasonló receptek

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csülkös bab hurkával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

juhsajtos burgonyaszuflé

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: