Almás csirke
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt csirkehús
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 6 alma
- fél citrom
Elkészítés:
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Vajból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Az almáknak kivágjuk a magházát és még elvékonyítjuk, majd citromos vízbe tesszük. Így elkerülhető a barnulásuk. A kivájt részeket a magház kivételével apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, vajjal kikent tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tonhalas rizs
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos palacsinta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes