Palócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- fűszerpaprika
- petrezselyem
- őrölt kömény
- babérlevél
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.) Felöntjük 1, 5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Tárkonyos tejfölös húsleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes