Borleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 dl fehér bor
  • lehetőleg hárslevelű
  • 3-4 tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • citromhéj
  • 1 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort, Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk. Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.

Hasonló receptek

Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkini leves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű sajtleves

Leves, Könnyű

Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: