Borleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 dl fehér bor
  • lehetőleg hárslevelű
  • 3-4 tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • citromhéj
  • 1 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort, Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk. Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.

Hasonló receptek

Narancsos répakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Nyári zöldségleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos raguleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: