Receptkereső

Burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • burgonya 250 g
  • sárgarépa 200 g
  • petrezselyemgyökér 200 g
  • zöldpetrezselyem 1 csomag
  • majoránna
  • csipet köménymag ízlés szerint
  • dúsításhoz: Nutrison powder 1-3 evőkanál (+22-66 kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük. Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.

Hasonló receptek

Sáfrányos halleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spárgakrémleves másként

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Camembert krémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: