Burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • burgonya 250 g
  • sárgarépa 200 g
  • petrezselyemgyökér 200 g
  • zöldpetrezselyem 1 csomag
  • majoránna
  • csipet köménymag ízlés szerint
  • dúsításhoz: Nutrison powder 1-3 evőkanál (+22-66 kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük. Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.

Hasonló receptek

Hagymaleves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hideg narancsos sárgarépa-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: