Receptkereső

Feketeerdő torta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A piskótához (24 vagy 26 cm átmérőjű tortaformához) : 6 tojás
  • 17 dkg porcukor
  • 9 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 15 dkg rizsliszt + kukoricakeményítő
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • hozzávalók a töltelékhez: 75 dkg kimagozott meggy
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál vaj/margarin
  • 6 evőkanál meggylekvár
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 6 dl tejszín
  • 8 dkg cukor

Elkészítés:

A piskótát a fenti hozzávalókból elkészítjük: A lisztet és a kakaóport szitálva a cukorral kikevert tojássárgához tesszük, utána belekeverjük az olvasztott margarint, majd óvatosan a keményre felvert tojásfehérjét (először csak a felvert fehérje 1/3-át keverjük a masszához). Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megég a teteje! A kész tésztát kivesszük a formából és rácson hűtjük 1-2 órát. Ezután négyfelé vágjuk. A meggyet a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk a vajjal elkevert keményítőt és állandó keverés közben felforraljuk. Levesszük a tűzről. A meggylekvárt simára keverjük, majd az egyik lapot megkenjük vele. Rátesszük a másik lapot, amit a felfőzött meggyel beborítunk. Néhány szem meggyet tegyünk félre a torta díszítéséhez! A tejszínből a cukor és egy kevés kukoricakeményítő hozzáadásával kemény habot verünk. A 3. tortalapot megkenjük a hab felével. Ráhelyezzük az utolsó lapot, majd a tortát körben vastagon bevonjuk a tejszínhab másik felével. Csokoládéreszelékkel és a maradék meggyel díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: