Palacsinta
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 3 dl ásványvíz vagy szójatej
- 5 kiskanál cukor
- só
- kevés étolaj
- kb. 15 dkg liszt
- ízlés szerint kb. fél reszelt alma
Elkészítés:
A tojást a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1, 5 dl vizet és annyi lisztet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadunk még 2 dl vizet és egy pici olajat. A reszelt alma pikánsabbá teszi a tésztánkat. Kb. fél órát hagyjuk pihenni a keveréket, majd pár cseppnyi olajon, teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat és ízlés szerint megtöltjük őket.
Hasonló receptek
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Tepsis Rafaello
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes