Palacsinta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 dl ásványvíz vagy szójatej
  • 5 kiskanál cukor
  • kevés étolaj
  • kb. 15 dkg liszt
  • ízlés szerint kb. fél reszelt alma

Elkészítés:

A tojást a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1, 5 dl vizet és annyi lisztet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadunk még 2 dl vizet és egy pici olajat. A reszelt alma pikánsabbá teszi a tésztánkat. Kb. fél órát hagyjuk pihenni a keveréket, majd pár cseppnyi olajon, teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat és ízlés szerint megtöltjük őket.

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Töltött barack leveles tésztában sütve

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Tepsis Rafaello

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: