Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Hozzávalók:
- 25 dkg fe-mini kenyérpor
- 20 dkg ráma/margarin
- 1 tojás/annak megfelelő tojáshelyettesítő por felverve
- 2.5 g szalakáli
- 15 dkg lekvár
- csipet só
- 10 ml tej
Elkészítés:
A kenyérport a szalalkálival, a margarinnal és a tojással / a felvert tojáshelyettesítő porral összedolgozzuk. Szükség esetén a tejet is hozzákeverjük, majd a tésztát kb. 0, 5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb átmérőjű pohárral kör alakú lapocskákat szaggatunk ki, melyeket keményebb lekvárral megtöltünk. A kifliket 180-200°C-on 20-25 percig sütjük. A kisült kis kifliket még melegen megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban. Sokáig eláll. A kis kifliket lekvár helyett mákkal, dióval, gesztenyével is tölthetjük.
Hasonló receptek
Tepsis Rafaello
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Gyümölcsrizs
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes