Tepsis Rafaello
Hozzávalók:
- 10 + 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg süteménypor
- 1 csomag gluténmentes vaníliapuding
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vaj/margarin
- 6 tojás
- 4 dl tej
Elkészítés:
A krémet előre el tudjuk készíteni: a 6 tojás sárgáját összekeverjük 1 zacskó vaníliapudinggal, 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel. Ezt felfőzzük és kihűlés után 15 dkg vajat és 10 dkg porcukrot hozzáadva robotgéppel alaposan kikeverjük.#Elkészítjük a tésztát: 6 tojás fehérjéből 25 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 5 dkg kukoricalisztet, 5 dkg Emese süteményport és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és mérsékelt tűzön megsütjük. Ha kihűlt, a krémet a tésztára kenjük és a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel!
Hasonló receptek
Citromos joghurthab sült ananásszal
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefír torta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Túrótorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes