Töltött barack leveles tésztában sütve

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 6 kemény őszibarack
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg barna cukor
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg marcipán
  • 4 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg darált babapiskóta
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az őszibarackokat lobogó vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd hideg vízbe szedjük és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk és a magot eltávolítjuk. Az aszalt sárgabarackot összevagdaljuk. A vajat felforrósítjuk, karamellizáljuk rajta a barna cukrot és megforgatjuk benne a barackokat. A tejszínbe belereszeljük a marcipánt, beletesszük a lekvárt és kíméletesen, folytonos kevergetés mellett összefőzzük, amíg a marcipán felolvad. Levesszük a tűzről és beletesszük az apróra összevágott sárgabarackot. Félretesszük hűlni. Amikor kihűlt a massza, annyi darált babapiskótát teszünk bele, hogy formálható masszát kapjunk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett lapon 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a leveles tésztát, 12 kockára vágjuk és megkenjük tojással. Minden tészta közepére teszünk egy barackot, a mag helyére tesszük a tölteléket és a tésztát összecsípjük a tetején. Megkenjük tojással és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor letelt az idő, kivesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a szezámmaggal és visszatesszük még 15 percre. A sütőből kivéve melegen, de hidegen is fogyasztható.

Hasonló receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Almás palacsinta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: